Uspešno izpeljan 23. tradicionalni turnir "Igram rokomet in plešem"

Kot veleva naša tradicija, se je v soboto, 3.6., rokometna sezona 2022/23 tudi letos zaključila s celodnevno prireditvijo Igram rokomet in plešem.

 

Letošnja prireditev je potekala v luči fantastičnih uspehov naših rokometašev, saj smo v bogati in dolgoletni tradiciji igranja rokometa na Škofljici o čem podobnem lahko le sanjali. Res je, da se je članska ekipa pred 26. leti že uvrstila v 1. ligo, kar je bil takrat neverjeten podvig, je vendarle letošnji uspeh presegel vsa pričakovanja – mladinski državni prvaki in prvaki 1.b lige v članski konkurenci ter uvrstitev članov v ligo NLB (1. liga) – to je dosežek, ki bo težko ponovljiv.
Prav je, da se ob uspešno izvedenem dnevu rokometa in plesa zahvalimo vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je vse potekalo tako kot mora. Hvala Občini Škofljica na čelu z županom, hvala OŠ Škofljica, na čelu z ravnateljem, hvala vsem donatorjem dobitkov za srečelov, gasilcem, civilni zaščiti, Mesarstvu Blatnik, Pekarni Pečjak in vsem ostalim, ki ste s svojim prispevkom omogočili, da je prireditev fantastično uspela. Hvala ekipi, ki je žrtvovala več dni za priprave in s svojim delom na prireditvi poskrbela, da smo se vsi imeli lepo in da ni nikomur nič manjkalo.

Posebna zahvala gre Katji Mlakar z ekipo, ki je v dvorani poskrbela za show, ki ga bo rokometni svet pomnil. Take predstavitve ekip in proslavitve naslovov se dogajajo samo na svetovnih prizoriščih in Katji je med ta prizorišča uspelo uvrstiti tudi ŠRD Škofljico. Kapo dol za ta dogodek! Velika zahvala tudi vodstvu in plesalkam ŠKD Frklje, ki so s svojim plesom in bogatimi koreografijami pripomogle k celostni podobi dogodka. Popestrile so dogajanje na igrišču in ga naredile še zanimivejšega.
Na koncu gre velika zahvala vsem, ki ste se udeležili prireditve. Pomagali ste narediti nepozaben in uspešen dan, krasno vzdušje na tribuni in dokazali, da smo v ŠRD Škofljica na pravi poti. Vaša podpora
je za nas zelo pomembna in je temelj za naše nadaljnje delo. Tako! Zastor nad sezono 2022/23 je padel. Naši rokometaši in trenerji odhajajo na zaslužene počitnice – prav je tako, trdo so delali skozi celotno sezono in jo zaključili z neverjetnimi dosežki.

Ravno tako trdo, če morda ne še bolj, je garala tudi uprava društva, ki je zaslužna, da so bili izpolnjenivsi dejavniki za uspehe rokometašev v vseh selekcijah, od mini rokometa do članov. Razlika je ta, da se za upravo še trše delo sedaj šele pričenja in bodo morale počitnice še počakati. Če se nekaj dela z veseljem in zagnanostjo in pri tem doživiš uspeh, potem ni nič težko. Pa če tudi gre samo za nasmeh na otroških ustih pri njihovi igri, ali veselju ob zmagi ali priznanju boljšemu ob porazu....za vse to se izplača delati in se boriti. Če pa se zavedamo, da smo mnogim otrokom pokazali pot iz ulice v športno dvorano, jim pomagali k zdravemu načinu življenja, jim vcepili delavnost in aktivni dnevni ritem, potem je zmaga tu. Zato pozivamo starše naših mladih rokometašev, naj se nam pridružijo pri delu v društvu, saj nam mnogokrat primanjkuje pridnih rok, ki bi postorile to in ono. Na koncu se zahvaljujemo vsem, ki ste nam stali ob strani skozi vso sezono in se seveda toplo priporočamo tudi za naprej. Naslednja sezona bo še zahtevnejša, tako organizacijsko kot finančno, zato zelo resno računamo na vse vas in se vam toplo priporočamo.
Naj zaključimo tako, kot proslavijo naši rokometaši svoje zmage: Mi smo pa s Škoflce, mi se ne damo......

Janez Rigler, za ŠRD Škofljica

{gallery}galerija/Igram_rokomet_in-Plesem_2023{/gallery}

Več novic