Na rednem letnem zboru članov ŠRD Škofljica izvoljen nov predsednik društva

V sredo, 22. februarja 2023, je v Kulturni dvorani Občine Škofljica potekal redni letni zbor članov ŠRD Škofljica.

Na njem so lahko vsi prisotni člani kluba prisluhnili poročilu delovanja v iztekajočem mandatu dosedanjega predsednika Igorja Zupančiča, finančno poročilo ter poročilo rokometne sekcije.

V vseh poročilih so si bili enotni, da je bilo v iztekajočem se mandatu, kljub epidemiji COVID-19, narejeno ogromno dela, tako na finančnem kot športnem področju. Bili so tako vzponi kot tudi padci, a društvo je uspešno krmarilo med vsemi ovirami.

Vsi prisotni so na zboru potrdili vsa poročila, nato pa so sledile volitve novega predsednika. Dosedanji predsednik Igor Zupančič se je namreč, zaradi osebnih razlogov in preobilice dela na poslovnem področju, odločil da ne bo podal nove kandidature. Svojo kandidaturo za mandatno obdobje do leta 2026 je podal dosedanji član upravnega odbora Tomaž Šnajdar. Slednji je, ob službeni odsotnosti, pisno podal svojo vizijo za naslednje mandatno obdobje (2022-2026).

Ob koncu bi se v klubu radi iskreno zahvalili dosedanjemu predsedniku, Igorju Zupančiču, ki je klub uspešno vodil dva mandata oziroma kar 10 let. Pod njegovim predsedovanjem so mlajše selekcije dosegle naslednje odlične zavidljive uspehe:

  • Starejši dečki A - državni prvaki (združena ekipa z RD LL Grosist Slovan) v sezoni 2017/18
  • Starejši dečki A - 2. mesto v državi v sezoni 2018/19
  • Mlajši dečki A – 3. mesto v državi v sezoni 2018/19
  • Mladinci – uvrstitev v prvo mladinsko ligo v sezoni 2021/22

Poleg že naštetih uspehov pod vodstvom dosedanjega predsednika lahko dopolnimo tudi da je članska ekipa trenutno med vodilnimi v 1.B rokometni ligi, mladinska ekipa v elitni slovenski ligi na vodilnem mestu in brez poraza, kadetska ekipa se je še drugo leto zapored uvrstila v prvo ligo, starejši dečki A pa so osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini. Še posebej pa smo veseli, da imamo trenutno števično udeležbo v kategoriji mini rokomet. 

Obenem smo veseli, da Igor Zupančič ostaja v klubu kot aktivni član upravnega odbora in se že veselimo novih skupnih uspehov Športno-rokometnega društva Škofljica.

Več novic