Uspešno izpeljan 22. tradicionalni turnir "Igram rokomet in plešem"

Zadnjo soboto v mesecu maju je bil tokrat, po dveh letih odpovedi, izpeljan tradicionalni turnir/prireditev "Igram rokomet in plešem".

Prireditev, ki je bila tokrat na sporedu 22., je za razliko od preteklih let, tokrat potekala v Večnamenski športni dvorani Škofljica. Na prireditvi so se predstavile vse rokometne ekipe, od mlajših selekcij do članske ekipe kakor tudi veteranske. Svoje plesno znanje so tudi tokrat tekom celodnevnega programa pokazale tudi naše najbolj zveste navijačice Športno kulturnega društva Frklje.

Tik pred pričetkom prireditve je vse zbrane na igrišču in na trubuni nagovoril tudi župan občine Škofljica - Ivan Jordan.

Kot prve so na igrišče stopile plesalke iz plesnega krožka, ki so tako odprle tradicionalno prireditev. Za njimi so se na dveh igriščih razvrstili mini rokometaši osnovnih šol, in sicer Škofljica ter Lavrica in kot gostje iz OŠ Ig. Lepo polna dvorana staršev in sorodnikov, je tudi tokrat videla borbenost, razigranost in ogromno energije mladih rokometašev. Med tekmami so svoje znanje pokazale plesalke Mini Frkljice ter po koncu mini rokometa še plesalke Junior Frkljice.

Sledila je interna tekma mlajših dečkov, in sicer med mlajšimi dečki C in mlajšimi dečki B. Fantje so pokazali izreden napredek napram začetku sezone in boj za vsako žogo ter lepe zadetke. Med obema polčasoma so na igrišče stopile plesalke Cici Frkljice, ob koncu srečanja obeh ekip pa še plesalke Frkljice. Sledilo je srečanje tekmovalnega naboja, saj so se v kategoriji starejših dečkov B pomerili naši in sosedje iz Mokerc KIG. Zmagovalna ekipa je kot nagrado dobila boj za mesta od 9-12. Ob izredni navijaški kulisi, ki so jo pričarali ostali rokometaši našega kluba, so naši fantje zmagali z rezultatom 29:26 in jih tako čakata še dve tekmi. Med polčasom pa so svoje plesno znanje pokazale še plesalke Peeweee Frkljice.

Tik pred koncem pa je sledil še en zanimiv dvoboj, in sicer med ekipama, kjer je večina članov že zaključila svojo rokometno pot (čeprav bi marsikateri od fantov lahko bil še danes nosilec članske ekipe): Pomerili sta se ekipi generacija letnik 1996-1999 in generacija letnik 2000-2002.

Za konec tradicionalne prireditve "Igram rokomet in plešem" so se med seboj pomerile ekipe družina Rot, veterani Še lahku (Škofljica) ter veterani RK Mokerc KIG. Vse tri ekipe so pokazale da še vedno znajo in uživale v rokometni igri. Naj omenimo, da si je tekme na naši tribuni ogledal tudi znani slovenski dramski igralec Jurij Souček.

Ob koncu sezone se ŠRD Škofljica zahvaljuje, da smo lahko nemoteno uporabljali športne objekte Občine Škofljica, k čemur je veliko pripomoglo razumevanje ravnatelja in učiteljev Osnovne šole Škofljica, upravnikov dvorane in snažilk, ki so celo leto skrbele, da je bila športna dvorana skrbno očiščena. Vsem se na tem mestu zahvaljujemo in želimo takšnega razumevanja in sodelovanja tudi v prihodnjih sezonah. Posebna zahavala pa je namenjena tudi županu in celotnemu kolektivu Občine Škofljica.

Več novic